Gazete Başlıkları © 2024. Tüm hakları saklıdır.

Gazete Başlıkları

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Haberler
  4. »
  5. Kanada’da Eğitim’i Seçmesinin En Önemli 8 Nedeni

Kanada’da Eğitim’i Seçmesinin En Önemli 8 Nedeni

KANADA EĞİTİM

Kanada’da Eğitim

Kanada da eğitim, dünya çapında tanınan derecelerle uygun bir ücret yapısında yüksek kaliteli eğitim sunan dünyadaki öğrenciler için en iyi eğitim yerlerinden biridir.

Kanada, son birkaç yılda eğitim ve turizmde istikrarlı bir artış gördü. Birleşmiş Milletler araştırması, arka arkaya dokuz yıl boyunca Kanada’nın dünyanın en yaşanılası üç yer arasında olduğunu iddia etti. Ülke barışsever, dost canlısı, şefkatli ve güvenli bir toplumdur. Denizaşırı eğitim isteyen öğrenciler, sunduğu değer teklifinin farkına varırlar – güvenli, güzel, çok kültürlü, ilerici ve sıcak bir atmosferde cazip bir fiyata yüksek kaliteli kurumlar. Kanada’nın mükemmel birleşik yüksek kaliteli eğitim teklifini hem okurken hem de okuduktan sonra çalışma fırsatlarıyla ve çalışmaların tamamlanmasından sonra muhtemelen göç etme şansı ile tamamlıyorlar.

İşte her öğrencinin daha ileri çalışmalar için Kanada’da Eğitim’i seçmesinin en önemli 8 nedeni.

Birinci sınıf kurumlarda yüksek kaliteli eğitim: Bir Kanada derecesi, sertifikası ve diploması, diğer İngiliz Milletler Topluluğu ülkeleri ve ABD’deki derecelere eşdeğer kabul edilir. Kanada üniversiteleri, yüksek akademik mükemmellik standartlarını korumaktadır ve sürekli olarak en iyi uluslararası sıralamalarda tanınmaktadır.

Kanada’nın 26 üniversitesi QS World University Rankings 2019’da ve 27’si World University Rankings 2019’da yer alıyor.

İlginizi Çekebilir;  Mutluluğun Adresi Sosyal Yardımlaşma Derneği, Down Sendromlu Çocuklara Yardım Projesi ile Gönülleri Isıttı

Aralarından seçim yapabileceğiniz çok çeşitli programlar ve kurslar: Kanada üniversiteleri, 10.000’den fazla lisans ve lisansüstü derece programının yanı sıra profesyonel derece programları ve sertifika kursları sunar. Öğrenciler ayrıca, ana lisans programlarının yanında, vasıflı işçiler ve profesyoneller için çeşitli atölyeler, kısa kurslar ve yükseltmeler yapmayı da seçebilirler. Bazı kurumlar, balıkçılık, tarım, arı kovanı, paramedikal teknoloji, telekomünikasyon, tıp, tarım, bilgisayar teknolojisi, işletme çalışmaları ve çevre bilimleri gibi çok çeşitli alanlardan özel kurslar sunmaktadır.

Düşük eğitim maliyeti: Kanada’daki yabancı öğrenciler için öğrenim ücretleri ABD, İngiltere ve Avustralya ile karşılaştırıldığında en düşüktür. ABD devlet üniversitelerinde lisans derecesi için ücretler Kanada üniversitelerinden neredeyse 1/3 daha yüksektir. ABD’deki özel üniversitelerle karşılaştırıldığında, Kanada üniversitelerinde lisans programları için ücretlerin yarıdan az olduğu görülmüştür.

Çoklu burs olanakları: Kanada hükümeti ile çeşitli özel ve kamu kuruluşları, uluslararası öğrencilerin Kanada’ya yeni fikirler getirdiklerini ve katkı sağladıklarını kabul ettikçe, ülkedeki geleceklerini inşa etmelerine yardımcı olacak hak eden uluslararası akademisyenlere çok sayıda burs ve burs fırsatları sunmaktadır. kendi ülkelerinden getirdikleri bilgilerle çeşitli disiplinlere ve sektöre çok şey kattı.

Güvenli ve huzurlu bir atmosfer: Kanada, nispeten güvenli ve huzurlu bir ülkedir. Küresel Barış Endeksi, Kanada’yı sürekli olarak dünyada ziyaret edilebilecek en güvenli 10 ülke arasında sıralamaktadır. Aynı zamanda doğal afetlerden nispeten etkilenmez. Ülke, öğrencilere yaşamak ve ders çalışmak için çok sıcak ve samimi bir ortam sağlıyor.

Derin demokratik değerlere sahip çok kültürlü ülke: Kanada bir göçmen ülkesidir ve çok kültürlü çeşitliliği teşvik eden bir politika izlemektedir. Kanada toplumu, dünyanın neredeyse tüm etnik gruplarından oluşur. En etnik yemekleri ve kültürel aktiviteleri kolayca bulacaksınız. Kanada halkı genellikle çok açık fikirlidir ve farklı bakış açılarına saygılıdır.

İlginizi Çekebilir;  Mutluluğun Adresi Sosyal Yardımlaşma Derneği, Down Sendromlu Çocuklara Yardım Projesi ile Gönülleri Isıttı

Daha kolay vize edinimi: Kanada’da eğitim görmeyi düşünürken en heyecan verici yönlerden biri, Kanada eğitim vizesi alma sürecidir . Nispeten rahattır ve bu nedenle her yıl binlerce uluslararası öğrenciyi çekmektedir.

Yaşamak için heyecan verici ve güzel bir yer: Üç okyanusla (Pasifik, Atlantik ve Arktik) çevrili Kuzey Kutup Dairesi yakınında yer alan büyük bir ülke olduğu için Kanada’nın manzarasında büyük bir çeşitlilik var. Kanada şehirleri, her yıl çok sayıda turisti çeken güzellikleri ve pitoresk manzaraları ile dünya çapında ünlüdür. Montreal Uluslararası Caz Festivali, “Poutine Haftası” – Patates kızartması, lezzetli sos ve peynir peyniri karışımı gibi çeşitli kültürel festivalleri ve heyecan verici etkinlikleri burada deneyimleyebilirsiniz.

EĞİTİM KANADA

Kanada üniversitelerinden mezunların yerleştirme rakamları ve kariyer fırsatları oldukça yüksektir, bunun sonucunda Kanada okulları dünyanın en iyi on kurumu arasında yer almaktadır. Bu, en fazla öğrencinin her yıl Kanada’da okumak için başvuruları doldurmasıyla sonuçlanır. Ülkenin orta öğretim sonrası eğitim için her yıl 30 milyar dolardan fazla kamu harcaması var. Kurumun yapısına ve kursun süresine bağlı olarak, yüksek öğretim, derece, diploma, sertifika ve tasdikler sunan hem devlet hem de özel kurumlarda mevcuttur. Kanada’da okuyan öğrencilerin en başarılı uzmanlar olma şansı büyüktür ve dünyanın en iyi işe alım uzmanlarından bazıları tarafından aranmaktadır.

Aşağıdakiler, genellikle Kanada yüksek öğretim kurumları tarafından verilen derecelerdir.

  • Sertifika Düzeyi (bir yıl)
  • Diploma seviyesi (iki yıl)
  • İleri Diploma (üç yıl)
  • Hızlı Diploma veya İleri Diploma (1 veya 2 yıl)
  • Mezuniyet Sonrası Diplomalar / Sertifikalar (bir veya iki yıllık)
  • Yüksek Lisans (bir ila iki yıl)
  • M.Phil. Derece (iki yıl)
  • Doktora veya Doktora (dört ila yedi yıl)

Kanada’da Eğitim için EN İYİ ÜNİVERSİTELER

Kanada’da 163 tanınmış devlet ve özel üniversite ve 183 devlet koleji ve enstitüsü bulunmaktadır. Ayrıca, yetkili kurum olarak tanınan 68 üniversite düzeyinde kurum ve 51 üniversite düzeyinde kurum vardır. Ancak bu kurumlar, ilçe kurulmuş kalite güvence programları tarafından onaylanan birkaç seçilmiş program sunar.

İlginizi Çekebilir;  Mutluluğun Adresi Sosyal Yardımlaşma Derneği, Down Sendromlu Çocuklara Yardım Projesi ile Gönülleri Isıttı

KANADA’DA YABANCI EĞİTİM İÇİN İLK 10 ÜNİVERSİTE:

Kanada’daki en iyi 10 üniversitenin listesi

  • Toronto Üniversitesi
  • İngiliz Kolombiya Üniversitesi
  • Waterloo Üniversitesi
  • McGill Üniversitesi
  • Montreal Üniversitesi
  • Alberta Üniversitesi
  • McMaster Üniversitesi
  • Calgary Üniversitesi
  • Simon Fraser Universitesi
  • Queen’s Üniversitesi

 

Türk Öğrenciler Kanada’da en çok hangi alanlarda eğitim alıyor?

  • Mühendislik – Tüm Uzmanlıklar
  • Sağlık Bilimleri
  • Bilişim teknolojisi
  • Şirket yönetimi
  • Animasyon / VFX / Grafik Tasarımı
  • Medya / İletişim
  • Ağırlama Yönetimi
  • Telekomünikasyon
  • Güzel Sanatlar
  • Çevre Bilimi
  • Bilgisayar Bilimi

Kanada’da eğitim, yaşam ve çalışma için ne zaman ve nasıl başvuru yapılır?

Kanada üniversiteleri, çoğunlukla, web sitelerinde çevrimiçi bulunabilen ve tamamlanabilen başvuru formlarına sahipler. Ancak bunların doğru doldurulması, Kanada Vizesi başvurusu, Uçak bilet…vb işlemleri sizin adınıza bizler yapabiliriz. Kanada’da eğitim hakkında ayrıca bilgiler için de bizi arayabilirsiniz.

Kanada’da Öğrenci hayatı nasıldır?

Kanada’da öğrenci hayatı çok heyecan verici ve büyüleyicidir. Kentsel alanlarda alışveriş merkezi, sanat galerisi, tiyatro, kafeterya, sergi salonu sıkıntısı yoktur. Şehirleri ve kasabaları halka açık bahçeler, plajlar, parklar, spor ve eğlence tesisleri bakımından zengindir. Kanada’da eğitim görmenizin en önemli nedenlerinden biri sıcak ve iç açıcı ortamından kaynaklanmaktadır. Kanada barışçıl bir ülkedir ve yaşamak için çok güvenli kabul edilir. Üniversitelerin çoğu kampüs güvenliğini bütün gün korur. Kanada’daki tüm üniversiteler, öğrencilerin şikayetlerini çözmek için güvenlik devriye arabaları ve kampüs güvenlik ofislerini içeren 24 × 7 kampüs güvenliğine sahiptir. Bazı üniversiteler de ‘Güvenli Yürüme’ programını başlattı, öğrencilerin gece geç saatlerde toplu taşıma araçlarına kolayca erişebilecekleri.

Kanada dil okulları, Toronto dil okulları, Kanada Üniversiteleri veya Kanada Kolejleri ve diğer yurtdışı dil okulu fiyatları hakkında daha fazla bilgi almak için Türkiye geneli yurtdışı eğitim danışmanlığı şubelerini ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir